onsdag 4. november 2009

Kitchener stitch og Eunice

Sokker kommer i mange fasonger og alle har vell sin egen måte å strikke sokker på. Jeg for min del liker sokker av tynt garn og med masse mønster. Både med en og flere tråder. Det finnes som kjent mange måter å strikke både leggen, hælen, foten og tåa på. Den beste måten å avslutte en tå-felling på er etter min mening kitchener stitch.


Kitchener stitch: Når du har felt av ønsket antall masker i sidene på tå-fellinga og er klar for å avslutte, fordeler du maskene som er igjen slik at du har like mange masker over som under foten. Det er viktig at tråden nå er festet i siste maske på undersiden av foten. Du skal nå sy med en nål fra høyre til venstre.

*Før nålen gjennom første maske på oversiden av foten som om du skulle ha strikket den vrang.
*Før så nålen gjennom første maske på undersiden av foten som om du skulle ha strikket den rett.
*Før nålen gjennom første maske på oversiden som om du skulle ha strikket den rett og ta denne masken av. Så tar du nålen gjennom andre maske på oversiden som om du skulle ha strikket den vrang.
*Før nålen gjennom første maske på undersiden som om du skulle ha strikket den vrang og ta denne masken av. Så tar du nålen gjennom andre maske på undersiden som om du skulle ha strikket den rett.

Gjenta de siste to punktene til du ikke har flere masker igjen.


Dette er Eunice et design av Cookie A. og par nr. 2 i boka Sock innovation. Garnet er kjøpt av Spinnulla under trøndertreffet tidligere i år og inneholder både merinoull og silke. Finner selvsagt ikke igjen bandolæren så jeg får ikke klarhet i saken. Jeg har brukt pinner nr.2,5.
Jeg må si jeg likte mønstret utrolig godt og det gikk raskt å lære det uten å titte i boka. Nå gleder jeg meg til å ta fatt på sokk nr. 2 av Sunshine. Har egentlig en liten plan om at de skal være ferdige i løpet av helgen. Vi får se om tiden strekker til...

3 kommentarer:

 1. Avanserte sokker må jeg si-kjempe fine::D

  SvarSlett
 2. Kjempefine sokkar du har strikka!

  SvarSlett
 3. Så flotte sokker! Nydelig mønster på de, og en utrolig nydelig farge.
  Ser litt tidskrevende ut ;) I alle fall for sånne som meg :P hehe

  Ha en flott og kreativ helg

  SvarSlett